Tornar Tornar

”la Caixa” llença un nou Observatori Social per oferir un diagnòstic de la realitat obert a tots

Madrid, 15 Setembre 2016

El primer dossier d’aquesta publicació aborda l’eficàcia de l’educació com a ascensor social, independentment del cicle econòmic, el sexe o l’edat

L’Observatori Social de “la Caixa” inclou un baròmetre, articles, entrevistes i ressenyes signades per experts. Aquesta eina s’actualitzarà constantment amb gràfics interactius, vídeos i continguts d’interès per la societat en matèria d’inclusió social, educació, ciència i cultura.

En el primer número, el sistema educatiu i la seva relació amb altres indicadors socials i laborals és el teló de fons d’aquest exhaustiu informe. L’estudi analitza fins a quin punt l’educació continua actuant com a protector eficaç davant el risc de desocupació al nostre país.

L’autor defensa que invertir en capital humà constitueix una via útil per a la promoció social i la mobilitat intergeneracional ascendent, fins i tot en la fase recessiva del cicle econòmic i amb independència d’altres factors.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Dossier L’educació com a ascensor social

Notícies relacionades

L’11,2 % dels treballadors està en risc elevat de patir assetjament laboral

Amb una mostra representativa a escala nacional de 5.000 persones, l’estudi també determina que el 18,8 % dels treballadors presenta un risc mitjà. El 70 % restant s’exposa a un risc baix. Les dades s’extreuen de l’estudi de l’Observatori Social de la Fundació ”la Caixa”: Detecció de l’assetjament psicològic a la feina i el seu impacte negatiu en el benestar psicològic, a càrrec del Grupo de Investigación Cármides de les universitats de Màlaga i Sevilla, i liderat per l’investigador José María León-Pérez.

L’11,2 % dels treballadors està en risc elevat de patir assetjament laboral

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema