Tornar Tornar

L’Obra Social ”la Caixa” fa balanç de tres dècades de la Col·lecció d’Art Contemporani

Barcelona, 14 Octubre 2016

L’Obra Social ”la Caixa” fa balanç dels 30 anys de la Col·lecció ”la Caixa” d’Art Contemporani, un dels fons privats més complets de tot Europa i un autèntic referent al nostre país.

Un total de 977 obres de 401 artistes conformen actualment la Col·lecció ”la Caixa”, amb obres essencials de Joseph Beuys, Juan Muñoz, Bruce Nauman, Antoni Tàpies, Jannis Kounellis, Luis Gordillo, Joan Hernández Pijuan, Donald Judd, Antoni Muntadas, Mike Kelley, Perejaume, Gerhard Richter, Sigmar Polke, Paul McCarthy, Roni Horn, Steve McQueen, Juan Uslé, Mona Hatoum, Cristina Iglesias, Olafur Eliasson o Dora García, entre molts d’altres.

Després d’organitzar diverses exposicions d’art contemporani a principis de la dècada del 1980, l’entitat va decidir crear un fons propi que omplís el buit que hi havia en aquell moment a Espanya, on l’art contemporani encara no havia entrat als museus i a les grans col·leccions.

Durant aquest temps s’han organitzat un total de 150 exposicions: 126 als centres propis i sales d’exposicions de tot l’Estat i 24 fora de les nostres fronteres, en especial en països europeus. La voluntat sempre ha estat de trencar la barrera que separa el públic no especialitzat de la creació contemporània.

Unes jornades de reflexió sobre els reptes actuals del col·leccionisme, el 14 i 15 d’octubre a CaixaForum Barcelona, serviran per revisar aquests 30 anys i aprofundir en la situació del col·leccionisme en la realitat globalitzada de l’art. Hi participaran artistes, acadèmics i professionals del sector.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades