Tornar Tornar

Els objectes parlen. Col·leccions del Museo del Prado. Sevilla

Sevilla, 26 Octubre 2016

«Els objectes parlen», deia el filòsof Martin Heidegger reflexionant sobre la mirada dels artistes i la capacitat que tenen de dignificar allò que mostren en les seves obres. L’exposició que organitzen conjuntament l’Obra Social ”la Caixa”, la Fundación CajaSol i el Museo Nacional del Prado -en el marc de la col·laboració estable que han acordat en l’àmbit expositiu i educatiu
a la qual se suma la conselleria de Cultura de la Junta d’Andalusia -parafraseja el filòsof i arriba al Museu de Belles Arts de Sevilla per plantejar un diàleg entre els seus visitants i els objectes representats en les obres exposades.

Els objectes parlen reuneix una selecció de 58 pintures i objectes de les principals escoles representades al Prado entre els segles XVI i XX d’autors com Sofonisba Anguissola, Ribera, Goya, Vicente López, Raimundo de Madrazo i Sorolla, i entre els quals es troben importants pintors sevillans com Velázquez, Murillo, Esquivel, Romero y López, i Jiménez Aranda, sense oblidar a Francisco de Zurbarán, que va desenvolupar la major part de la seva carrera a la capital andalusa. A més, per primera vegada en el context d’aquesta mostra ja que no ha pogut ser prevista en les seus anteriors, el públic sevillà podrà gaudir d‘Hèrcules i l’hidra de Lerna, una obra de Juan Bautista Martínez del Mazo que s’incorpora a aquesta seu.

Cadascuna de les peces revela la importància d’un objecte per entendre què vol transmetre l’artista o bé el seu valor identificatiu amb el personatge representat: des del seu estrat social, la iconografia de déus i sants fins a la transformació de l’objecte com a peça de col·leccionisme.

Els objectes parlen. Col·leccions del Museo del Prado. es podrá visitar al Museu de Bellas Artes de Sevilla  del 27 d’octubre de 2016 al 29 de gener de 2017.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades