Tornar Tornar

Sorolla. Apunts a la sorra. CaixaForum Tarragona

Tarragona, 2 Novembre 2016

Un Sorolla en ple procés creatiu. El nou projecte conjunt entre la Fundación Museo Sorolla de Madrid i l’Obra Social ”la Caixa” descobreix al gran públic una faceta de la producció del pintor valencià encara força desconeguda, quasi gens explorada i gairebé sempre considerada com a mer suport per a l’estudi d’obres concretes de la seva producció pictòrica. Els dibuixos que va fer són essencials per aprofundir en el coneixement de la seva obra pictòrica, com una part del procés creatiu, com a esbossos preparatoris, però també com a expressió artística amb personalitat pròpia.

La selecció d’obres, procedents de la col·lecció conservada al Museo Sorolla i la major part dels quals no han estat exposades mai fins ara, ofereix un punt de vista complementari sobre l’evolució artística del pintor en què es perceben les inquietuds essencials, l’estètica i els reptes que es planteja en cada moment.

Les 123 obres incloses -entre dibuixos, notes de color i grans teles- formen la mostra més completa dedicada a aquesta faceta del pintor valencià. Sorolla. Apunts a la sorra és, en definitiva, una invitació a descobrir l’extraordinari talent de Sorolla com a dibuixant.

Sorolla. Apunts a la sorra es podrá visitar a CaixaForum Tarragona (Cristòfor Colom, 2) del 3 de novembre de 2016 al 5 de març de 2017.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades