Tornar Tornar

Henry Moore. Art al carrer. Logronyo

La Rioja, 30 Novembre 2016

Henry Moore (1898-1986) és un dels grans mestres de l’escultura moderna. En les dècades posteriors a la Segona Guerra Mundial va assolir fama mundial pels monumentals bronzes que exposava a espais exteriors, cívics i públics de tot el món, d’Escòcia a la vora del mar Roig, de l’escola secundària del poble on va nàixer (Castleford, Anglaterra), a la seu de les Nacions Unides a Nova York.

L’exposició Henry Moore forma part del programa Art al carrer, a través del qual l’Obra Social ”la Caixa” vol acostar l’art a les persones fora del marc habitual de museus i sales d’exposicions.

Els sis bronzes monumentals que formen la mostra, organitzada en col·laboració amb l’Ajuntament de Logronyo i la Henry Moore Foundation, foren creats per l’escultor en el cim de la seva carrera, entre els anys 1960 i 1982. Aquestes sis escultures són una mostra representativa dels motius principals de l’obra de Moore: la fascinació per la figura reclinada i els temes sobre “mare i fill”; l’exploració de la relació entre la figura humana i el paisatge, tant urbà com rural; la tensió entre allò natural i allò abstracte; i la transformació dels objectes naturals en formes escultòriques. 
 

Henry Moore. Art al carrer es podrà visitar del 30 de novembre de 2016  al 23 de gener de 2017 a la Plaza del Mercado de Logronyo.  

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades