Tornar Tornar

Philippe Halsman. Sorprèn-me! CaixaForum Madrid

Madrid, 30 Novembre 2016

Philippe Halsman (Riga, Letònia, 1906 – Nova York, Estats Units, 1979) va experimentar amb la fotografia durant tota la seva carrera. Sempre va insistir en el potencial creatiu encara sense explorar de la imatge i resumia aquesta opinió citant la resposta que Serguei Diàguilev va donar a Jean Cocteau quan aquest li va preguntar què havia de fer per poder col·laborar-hi: «Sorprèn-me!». Amb aquesta resposta al cap, Halsman va iniciar una carrera que es va allargar durant més de quatre dècades, primer a París, i després als Estats Units, i que va deixar desenes d’imatges icòniques a l’imaginari popular.

L’exposició que ara presenta l’Obra Social ”la Caixa” juntament amb el Musée de l’Elysée de Lausana constitueix la retrospectiva més completa que s’ha fet mai del fotògraf nord-americà i recull imatges desconegudes al costat d’alguns dels seus retrats més famosos. Sorprèn-me! està formada per més de tres-centes obres. En destaca un nombrós grup de peces que no s’havien exposat abans -fulls de contacte, proves d’impressió, fotomuntatges originals- i que surten a la llum gràcies a la col·laboració de la mateixa família de l’artista en aquest projecte.

 
Philippe Halsman. Sorprèn-me! es podrà visitar de l’1 de desembre de 2016 al 26 de març de 2017 a CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36)

Més informació a la nota de premsa en PDF

La reproducció de les imatges proporcionades està autoritzada exclusivament per a la promoció en els mitjans de comunicació de l’exposició Philippe Halsman. Sorprèn-me!  als centres CaixaForum a Espanya i durant el període de temps en què tingui lloc l’exposició.
Les imatges no es poden fer servir per usos aliens a la comunicació de l’exposició ni es poden emmagatzemar en arxius fotogràfics.
Les imatges no es poden retocar, editar, reenquadrar, tallar ni alterar de qualsevol manera.
És obligatori fer constar el peu de foto i el copyright de la imatge.
No es podran fer servir més de 7 imatges en l’article.

En els mitjans digitals, les imatges publicades han d’estar en una resolució inferior a 100 píxels por polsada (PPP).
Per a usos a pàgina sencera o qualsevol altre ús de les imatges, si us plau, contacteu amb [email protected]

Notícies relacionades