Tornar Tornar

Exercicis per sembrar llampecs. Una proposta de Nicolás Paris. CaixaForum Barcelona

Barcelona, 9 Febrer 2017

«L’art i la seva expressió més gran, la vida (o com a mínim preferia creure-ho així), és comunicació que el temps converteix en una idea col·lectiva.»

«Sembrar llampecs» és una metàfora per parlar d’un lloc experimental que convida a fer lliscar les idees amb la confiança que amb algunes passarà alguna cosa extraordinària.

La proposta de Nicolás Paris (Bogotà, Colòmbia, 1977) per a la Sala 2 de CaixaForum Barcelona desmunta el model tradicional de l’exposició d’art i crea un laboratori en el qual convida el públic a exercitar l’observació, la interrogació i el diàleg.

El punt de partida és la seva instal·lació El diálogo, el rumor, la luz, las horas o (prototipo para material pedagógico), que s’ha incorporat recentment a la Col·lecció ”la Caixa” d’Art Contemporani. A partir d’aquí, l’artista colombià ha dissenyat una original arquitectura per fer-hi encaixar la seva obra amb la intenció d’obrir-la a altres interpretacions, relacionant-la amb altres peces recents i també amb una sèrie d’obres afins conceptualment pertanyents als fons de l’entitat i d’artistes com Pablo Palazuelo, Richard Long, Victoria Civera, Günther Förg i Moisès Villèlia.

Aquest projecte, en el qual l’aprenentatge és clau, es completa amb un seguit d’accions que tindran lloc durant tot el temps que duri l’exposició, propostes concebudes tant pel mateix Paris com per altres artistes.

Exercicis per sembrar llampecs. Una proposta de Nicolás Paris. Col·lecció ”la Caixa” d’Art Contemporani es podrà visitar del 10 de febrer al 7 de maig de 2017 a CaixaForum Barcelona (av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8)

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades