Tornar Tornar

La Fundación Caja de Burgos i l’Obra Social “la Caixa” amb la col·laboració de l’Ajuntament de Miranda de Ebro presenten la mostra Tecnorevolució

Burgos, 11 Abril 2017

En la història de la humanitat, són innombrables les aportacions amb què la ciència i la tecnologia han contribuït al progrés i al desenvolupament social. En l’última dècada, aquests avenços s’han multiplicat exponencialment, i açò, segons la Comissió Europea, és degut principalment a «la iniciativa d’investigació més important del segle XXI»: la convergència tecnològica.

Les sinergies creades entre les anomenades tecnologies convergents han augmentat de manera notable fins a arribar a fer-se impensable el desenvolupament de cadascuna per separat. Aquest fet s’ha manifestat en una autèntica revolució en els avenços tecnològics presents en la nostra vida quotidiana.

Tecnorevolució és una exposició interactiva que vol donar a conèixer les tecnologies convergents: la nanotecnologia, la biotecnologia, les tecnologies de la informació i de les comunicacions (TIC), i les ciències cognitives (NBIC). Les seves interconnexions canvien el món que ens envolta i provoca una autèntica revolució en camps tan diferents com la construcció, el transport, l’agricultura, la medicina, l’educació o l’art.

Moure una bola amb el poder de la ment, endevinar per mitjà d’un ordinador com es propaga un virus i es produeix una pandèmia, o veure com un robot interactua amb nosaltres i reacciona als nostres moviments. Aquestes són tan sols algunes aplicacions de les tecnologies convergents que podran veure els visitants de Tecnorevolució, una exposició organitzada per la Fundación Caja de Burgos i l’Obra Social ”la Caixa” amb la col·laboració de l’Ajuntament de Miranda de Ebro, i que es podrà visitar al  Parc Antonio Machado, de l’11 al 24 d’abril de 2017.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades