Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

El Premi Nobel d’Economia Joseph Stiglitz inaugura el cicle de conferències sobre la desigualtat al Palau Macaya de l’Obra Social ”la Caixa”

Barcelona, 2 Juny 2017

La Fundació Catalunya Europa presenta la conferència Combatre la desigualtat: el gran repte global, de la mà del Premi Nobel d’Economia (2001) i professor a la Universitat de Columbia, Joseph Stiglitz, i en el marc del projecte coorganitzat amb el Palau Macaya de l’Obra Social ”la Caixa”, l’Oficina del Club de Roma a Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

El Premi Nobel d’Economia inaugura el cicle de conferències sobre la desigualtat aportant la seva visió crítica i constructiva amb el sistema polític i econòmic. Stiglitz parlarà sobre la tendència creixent de la concentració de la riquesa a Europa i especialment als Estats Units i sobre els factors que han accelerat l’augment de la desigualtat en els darrers anys, com els relacionats amb la globalització i el canvi tecnològic. Un procés que està comportant l’aparició d’una nova elit global, l’1%, que acumula riquesa mentre es precaritza el treball, s’erosiona el potencial de creixement del conjunt de l’economia i s’afebleixen els sistemes democràtics liberal.

L’acte se celebrarà el proper divendres, 2 de juny a les 18h, al Palau Macaya de l’Obra Social ”la Caixa” (Passeig Sant Joan, 108 de Barcelona), i es podrà veure en directe a través del canal de  Youtube: https://www.youtube.com/user/laCaixaTV, Facebook:   www.facebook.com/obrasociallacaixa/ i fer comentaris en el Twitter amb l’etiqueta  #PalauMacaya

Aquesta és la primera conferència del cicle Combatre la desigualtat: el gran repte global que se celebrarà des del 2 de juny i que inclourà tot un programa d’activitats que s’allarga de moment fins el primer semestre de 2018, i vol abordar els reptes de la desigualtat a les societats actuals d’una manera multidisciplinar, amb la contribució de persones i experts de referència internacional.

La ubicació escollida per realitzar aquest cicle és el Palau Macaya de l’Obra Social ”la Caixa”, espai emblemàtic de reflexió i pensament que es va inaugurar a finals de 2012 i que vol convertir-se en referent intel·lectual per al món acadèmic i professional, tot un centre compromès amb la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades