Tornar Tornar

L’Obra Social “la Caixa” y la Ciutat de les Arts i les Ciències presenten l’exposició Tecnorevolució

València, 22 Juny 2017

En la història de la humanitat, són innombrables les aportacions amb què la ciència i la tecnologia han contribuït al progrés i al desenvolupament social. En l’última dècada, aquests avenços s’han multiplicat exponencialment, i això, segons la Comissió Europea, és degut principalment a «la iniciativa d’investigació més important del segle XXI»: la convergència tecnològica.

Les sinergies creades entre les anomenades tecnologies convergents han augmentat de manera notable fins a arribar a fer-se impensable el desenvolupament de cadascuna per separat. Aquest fet s’ha manifestat en una autèntica revolució en els avenços tecnològics presents en la nostra vida quotidiana.

Tecnorevolució és una exposició interactiva que vol donar a conèixer les tecnologies convergents: la nanotecnologia, la biotecnologia, les tecnologies de la informació i de les comunicacions (TIC), i les ciències cognitives (NBIC). Les seves interconnexions canvien el món que ens envolta i provoca una autèntica revolució en camps tan diferents com la construcció, el transport, l’agricultura, la medicina, l’educació o l’art.

Simular la realitat a escala nanomètrica o visualitzar en un mòdul interactiu com varien les nostres ones cerebrals en funció de la música que escoltem són tan sols algunes aplicacions de les tecnologies convergents que podran veure els visitants de Tecnorevolució, que conté elements museogràfics únics. L’exposició organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” es podrà visitar a la la Ciutat de les Arts i les Ciències de València del 22 de juny de  2017 a maig de 2018.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades