Tornar Tornar

Sorolla. Un jardí per pintar CaixaForum Sevilla

Sevilla, 4 Juliol 2017

Un dels grans somnis de la vida del pintor Joaquín Sorolla (València, 1863 ? Madrid, 1923) va ser unir en un sol espai l’estudi i la casa, la pintura i la família, tot plegat emparat per un bell jardí. L’actual Museo Sorolla de Madrid és la culminació d’aquest somni, i el jardí en constitueix una de les obres mestres més importants de l’artista.

Dissenyat específicament per a CaixaForum Sevilla, el nou projecte conjunt entre la Fundación Museo Sorolla i l’Obra Social ”la Caixa” relata, a través de més de 170 olis, esbossos, dibuixos, escultures, rajoles i fotografies, procedents de manera majoritària del Museo Sorolla, com el pintor va concebre el jardí d’artista a casa seva com un espai per a la bellesa, el delit sensorial i la creació pictòrica. Les teles de patis i jardins en els Reales Alcázares de Sevilla i a l’Alhambra de Granada que va visitar entre el 1909 i el 1911 l’ensenyaren a mirar i a entendre el jardí espanyol, alhora que anava construint el seu propi jardí.

Aquesta lliçó li va permetre plasmar a casa seva aquelles solucions que sentia més satisfactòries per a la seva pròpia pintura, i trasplantar al jardí les composicions, les perspectives, els motius, els colors, els sons i les olors que estimava a les teles. Així va anar creant un refugi a la mida dels seus pinzells, un paradís personal que volia recrear a les últimes i essencials pintures.

Sorolla. Un jardí per pintar es podrà visitar a CaixaForum Sevilla (Camino de los Descubrimientos, cantonada amb el carrer Jerónimo de Aguilar) del 5 de juliol al 15 d’octubre de 2017.

Més informació a la nota de premsa en PDF

La reproducció de les imatges proporcionades està autoritzada exclusivament per a la promoció en els mitjans de comunicació de l’exposició SOROLLA. UN JARDÍ PER PINTAR als centres CaixaForum a Espanya i durant el període de temps en què tingui lloc l’exposició.
Les imatges no es poden fer servir per usos aliens a la comunicació de l’exposició ni es poden emmagatzemar en arxius fotogràfics.
Les imatges no es poden retocar, editar, reenquadrar, tallar ni alterar de qualsevol manera.
És obligatori fer constar el peu de foto i el copyright de la imatge.
No es podran fer servir més de 7 imatges en l’article.

En els mitjans digitals, les imatges publicades han d’estar en una resolució inferior a 100 píxels por polsada (PPP).
Per a usos a pàgina sencera o qualsevol altre ús de les imatges, si us plau, contacteu amb [email protected]

Notícies relacionades