Tornar Tornar

CaixaForum Madrid clausura el curs d’estiu de la URJC ‘Cien años de soledad: una caravana de historias’

Madrid, 7 Juliol 2017

Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”; Javier Ramos, rector de la Universidad Rey Juan Carlos (URJC); Juan Manuel Uribe, ministre plenipotenciari de Colòmbia; Jaime Abello, director general de la FNPI (el llegat de Gabriel García Márquez), i Antonio Rubio, director del curs, han tancat l’última sessió.

La trobada ha estat organitzada conjuntament per l’editorial Libros.com, la Fundació Bancària ”la Caixa” i la para un Nuevo Periodismo Iberoamericano (FNPI).

Durant tres dies, els assistents han pogut analitzar la vigència d’aquesta obra cabdal de la literatura hispanoamericana i una de les millors novel·les del segle XX, a través de diferents experts en la matèria, i també han pogut descobrir la faceta menys coneguda de l’escriptor colombià, la de periodista.

«Cien años de soledad, cinquanta de la novel·la, noranta del naixement de Gabo i ja tres sense ell. Tres anys, per tant, que també han estat de soledat, sense la seva persona, però en els quals ens ha quedat la seva obra immensa, colossal. En el marc de la nostra sòlida aposta per la divulgació de la cultura, la Fundació Bancària ”la Caixa” reafirma el seu interès per la figura de l’autor de Cien años de soledad donant suport a aquesta iniciativa de la Universidad Rey Juan Carlos», ha explicat el director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema