Tornar Tornar

Els pilars d’Europa. L’edat mitjana al British Museum. CaixaForum Saragossa

Saragossa, 12 Juliol 2017

En el passat, els historiadors havien tipificat l’edat mitjana com un pont incivilitzat entre les antigues cultures de Grècia i Roma i el Renaixement italià i la Reforma protestant dels segles XV i XVI. No obstant això, en realitat aquest període de més de mil anys d’història va comportar immensos canvis polítics, econòmics i culturals, i van donar com a fruit grans talents artístics i progressos intel·lectuals.

Els pilars d’Europa. L’edat mitjana al British Museum -la primera mostra sorgida de l’acord signat entre l’Obra Social ”la Caixa” i el British Museum el 2015- comprèn el període que va entre el 400 i el 1500 dC. El seu objectiu és obrir una finestra al món de l’edat mitjana a partir dels tresors i la cultura material tant de l’elit dominant com d’altres grups de la societat. Amb una innovadora escenografia, l’exposició inclou més de 260 objectes extraordinaris procedents de la col·lecció del British Museum, molts dels quals no havien estat mai exhibits.

La mostra es completarà amb préstecs excepcionals de les col·leccions del Museo Arqueológico Nacional de Madrid, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu Frederic Marès. Aquests tresors il·lustren esdeveniments crucials, destacar figures famoses i fer conèixer als visitants diferents aspectes del món medieval, com ara la vida a la cort, la guerra i la conquesta, i també la devoció personal.

Els pilars d’Europa. L’edat mitjana al British Museum es podrá visitar del 13 de juliol al 29 d’octubre de 2017 a CaixaForum Saragossa (Carrer de José Anselmo Clavé, 4).

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades