Tornar Tornar

Agon! La competició a l’antiga Grècia. CaixaForum Madrid

Madrid, 13 Juliol 2017

«Amb relació a cada individu, la primera victòria i la més important és la que hom obté de si mateix.» (Plató)

La història grega és plena d’actes gloriosos d’herois, atletes i guerrers. Des dels relats èpics d’Homer fins als triomfs esportius a Olímpia, passant per les victòries de grans generals, a l’antiga Grècia una intensa rivalitat dominava tots els aspectes de la vida.

La competició va impregnar fins i tot l’univers de les arts, amb certàmens de música, teatre, escultura i pintura. Agon! La competició a l’antiga Grècia -la segona mostra sorgida de l’acord signat entre l’Obra Social ”la Caixa” i el British Museum el 2015- examina, per mitjà de més de 170 objectes, aquest esperit competitiu característic de la societat de l’antiga Grècia.

Moltes de les peces que s’hi exposen són obres mestres que han estat restaurades per a l’ocasió i que es presenten per primer cop fora de Londres. És el cas de les escultures i el fragment del fris procedents del mausoleu d’Halicarnàs, una de les set meravelles del món antic, mai fins ara cedides.

Agon! La competició a la antiga Grècia es podrà visitar del 14 de juliol al 15 d’octubre de 2017 a CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36).Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema