Tornar Tornar

L’Obra Social ”la Caixa” i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies reconeixen la trajectòria acadèmica de joves extutelats

Barcelona, 19 Juliol 2017

Els joves, d’entre 18 i 24 anys, reben una ajuda per poder cursar estudis reglats amb l’objectiu de facilitar-los el procés d’emancipació i autonomia una vegada finalitzada la tutela amb la majoria d’edat.

Des que es va posar en marxa aquest programa de suport el 2009, s’hi han acollit un total de 157 joves extutelats.

L’Obra Social ”la Caixa” ha destinat gairebé 2 milions d’euros al projecte, xifra que es tradueix en una prestació de més de 500 euros al mes per a cada estudiant.

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, a través de l’Àrea de Suport a Joves Tutelats i Extutelats (ASJTET), és l’encarregada de garantir l’acompanyament i l’atenció individualitzada dels nois i noies, amb la finalitat que assoleixin els objectius establerts al seu pla de treball individual.

«Aquests joves han hagut de prendre decisions, de madurar, a un ritme exprés. Aquest ritme, el de trobar feina i emancipar-se, els podria haver fet abandonar els estudis. I, com a societat, no ens podem permetre de malbaratar talents com els seus. És per això que donem suport econòmic als joves que han volgut continuar els estudis formatius per millorar les seves oportunitats», ha explicat Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”.

«Tots vosaltres sou un exemple de superació, de responsabilitat i de perseverança. Aquest reconeixement que avui us fem no és únicament per haver aconseguir finalitzar els estudis amb èxit, sinó perquè heu demostrat amb escreix un afany de superació immens i una capacitat de lluita inesgotable», ha afegit la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.

Más información en la nota de prensa en PDF

Notícies relacionades