Tornar Tornar

Enllaços recomanats

CaixaForum Saragossa

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Un Goya inèdit, acompanyat per De Chirico i Capa, protagonitza la temporada de CaixaForum Saragossa

Saragossa, 8 Setembre 2017

L’Obra Social ”la Caixa” presenta la programació del seu centre cultural a Saragossa per a la temporada 2017-2018, marcada per una oferta de gran qualitat i varietat dissenyada per a tots els públics.

Durant la temporada 2016-2017, les 44 exposicions programades als vuit centres CaixaForum van rebre més de 2,3 milions de visitants. CaixaForum Saragossa va tenir més de 197.000 visitants en  aquest període i va acollir més de 1.200 activitats.

La primera exposició de la temporada tindrà com a protagonista un dels artistes més importants de la història. Francisco de Goya torna a Saragossa en un projecte inèdit que repassa la seva figura i obra durant els anys de la seva consolidació como a brillant pintor de la cort a Madrid pels reis Carles III i Carles IV, a partir d’algunes de les seves obres més reconegudes procedents del Museo del Prado.

L’art modern cobrarà importància a Les avantguardes històriques. Construint nous mons 1914-1945, una exposició que ofereix una relectura sobre les primeres dècades del segle XX a través d’una curosa selecció d’obres amb noms essencials com ara Man Ray, Marcel Duchamp, Raoul Hausmann, André Kertész, André Masson, Valentina Kulagina, George Grosz, John Heartfield i Francis Picabia, entre molts d’altres.

El cinema tornarà a CaixaForum Saragossa gràcies a la col·laboració amb la Cinémathèque Française. Cinema i emocions. Un viatge a la infància indaga el paper fonamental de la infància en la creació d’històries i personatges en el cinema, i la influència que aquestes pel·lícules han tingut en el desenvolupament del públic infantil.

El pioner de la pintura metafísica ocuparà CaixaForum Saragossa amb El món de Giorgio de Chirico. Somni o realitat, una retrospectiva del gran mestre italià a partir de més de 50 obres que subratllen la seva contribució fonamental a l’art del segle XX.

La fotografia també serà present aquesta temporada a través de Robert Capa en color, mostra que explorarà la faceta més desconeguda del llegendari fotògraf Robert Capa, reconegut mundialment per les seves fotografies bèl·liques en blanc i negre. L’exposició se centrarà en les instantànies que va captar en color al llarg de la seva carrera, moltes de les quals no han estat mai publicades, incloent-hi més de 150 peces procedents de l’International Center of Photography de Nova York.

Després del gran èxit d’Els pilars d’Europa. L’edat mitjana al British Museum, CaixaForum Saragossa acollirà el segon dels projectes sorgits de l’aliança amb el museu britànic. Agon! La competició a l’antiga Grècia és una ambiciosa mostra que analitzarà l’esperit competitiu tan característic d’aquesta civilització, més enllà de l’àmbit esportiu que més coneixem.

I com ja és habitual dins de la programació de CaixaForum Saragossa, hi haurà espai per a la sensibilització social, amb l’exposició My world, a l’entorn dels reptes als quals s’enfronta la humanitat per millorar la vida de les persones i protegir el planeta.

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

La reproducció de les imatges proporcionades està autoritzada exclusivament per a la promoció en els mitjans de comunicació de la TEMPORADA D’EXPOSICIONS DE CAIXAFORUM SARAGOSSA.
Les imatges no es poden fer servir per usos aliens a la comunicació de l’exposició ni es poden emmagatzemar en arxius fotogràfics.
Les imatges no es poden retocar, editar, reenquadrar, tallar ni alterar de qualsevol manera.
És obligatori fer constar el peu de foto i el copyright de la imatge.
No es podran fer servir més de 7 imatges en l’article.

En els mitjans digitals, les imatges publicades han d’estar en una resolució inferior a 100 píxels por polsada (PPP).
Per a usos a pàgina sencera o qualsevol altre ús de les imatges, si us plau, contacteu amb [email protected]

Notícies relacionades