Tornar Tornar

20è FotoPres ”la Caixa”. Nova imatge documental. CaixaForum Madrid

Madrid, 19 Setembre 2017

FotoPresla Caixa” va néixer com a testimoni i reivindicació del treball dels fotoperiodistes i, al llarg de trenta anys, ha reflectit els canvis que s’han produït en el món de la comunicació i de la imatge. De la instantània hem passat al relat; de la necessitat de documentar els fets, a la investigació; de l’objectivitat, a la mirada subjectiva i el compromís personal. La relació amb el públic també ha canviat. Ja no es busca l’impacte immediat o la denúncia: l’espectador viu les històries que hi ha darrere de les fotografies i de les sèries fotogràfiques, s’hi identifica i ajuda a crear el seu sentit. 
Els deu projectes que formen la mostra que ara estrena CaixaForum Madrid s’han pogut dur a terme gràcies a un dels ajuts rebuts en la vintena edició del certamen. En la seva aposta per la imatge i el seu paper en el món contemporani, l’Obra Social ”la Caixa” dona suport a la creació com també a l’exhibició del resultat en aquesta mostra i a l’edició d’un llibre que cada un dels fotògrafs ha pogut preparar amb tota llibertat. Els autors seleccionats són Arturo R. Castillo i David Rodríguez, Federico Clavarino, Dani Pujalte & Rita Puig-Serra, Nacho Caravia, Alejandro S. Garrido, Carlos García, Nicolás Combarro, Laia Abril, Rubén H. Bermúdez, i Anna Bosch Miralpeix.
20è FotoPres ”la Caixa”. Nova imatge documental es podrà visitar a CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36) del 20 de setembre al 31 de desembre de 2017.

Notícies relacionades