Tornar Tornar

20è FotoPres ”la Caixa”. Nova imatge documental. CaixaForum Madrid

Madrid, 19 Setembre 2017

FotoPresla Caixa” va néixer com a testimoni i reivindicació del treball dels fotoperiodistes i, al llarg de trenta anys, ha reflectit els canvis que s’han produït en el món de la comunicació i de la imatge. De la instantània hem passat al relat; de la necessitat de documentar els fets, a la investigació; de l’objectivitat, a la mirada subjectiva i el compromís personal. La relació amb el públic també ha canviat. Ja no es busca l’impacte immediat o la denúncia: l’espectador viu les històries que hi ha darrere de les fotografies i de les sèries fotogràfiques, s’hi identifica i ajuda a crear el seu sentit. 
Els deu projectes que formen la mostra que ara estrena CaixaForum Madrid s’han pogut dur a terme gràcies a un dels ajuts rebuts en la vintena edició del certamen. En la seva aposta per la imatge i el seu paper en el món contemporani, l’Obra Social ”la Caixa” dona suport a la creació com també a l’exhibició del resultat en aquesta mostra i a l’edició d’un llibre que cada un dels fotògrafs ha pogut preparar amb tota llibertat. Els autors seleccionats són Arturo R. Castillo i David Rodríguez, Federico Clavarino, Dani Pujalte & Rita Puig-Serra, Nacho Caravia, Alejandro S. Garrido, Carlos García, Nicolás Combarro, Laia Abril, Rubén H. Bermúdez, i Anna Bosch Miralpeix.
20è FotoPres ”la Caixa”. Nova imatge documental es podrà visitar a CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36) del 20 de setembre al 31 de desembre de 2017.

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema