Tornar Tornar

Andalusia en l'imaginari de Fortuny. CaixaForum Sevilla

Sevilla, 20 Setembre 2017

Durant dos llargs i intensos anys, Marià Fortuny (1838-1874) va protagonitzar una relació sentimental amb el paisatge d’Andalusia amb el qual es va sentir fortament identificat i en el qual va viure un dels moments més feliços de la seva vida, especialment a Granada. Aquests dos anys li van permetre continuar mostrant la seva inclinació pel dibuix, un mitjà d’expressió en què sempre es va sentir a gust i amb el qual va obtenir triomfs molt destacats. Els seus treballs gràfics fan possible que ens endinsem en l’esquelet del seu procés creatiu i que ens acostem en detall a alguns dels episodis més representatius del període.

La mostra Andalusia en l’imaginari de Fortuny, organitzada per l’Obra Social ”la Caixa”, el Patronat de l’Alhambra i Generalife i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), està composta per un total de 133 obres, amb una àmplia representació de dibuixos i esbossos, juntament amb alguns dels olis més representatius que Fortuny va fer durant la seva estada a Granada entre 1870 i 1872, com ara La matança dels Abenserraigs, La Maestranza de Sevilla o Els marroquins.

L’exposició inclou préstecs d’una dotzena d’institucions de prestigi nacional i internacional, com el MNAC, Museu del Louvre, Museu d’Orsay, Palau Fortuny de Venècia, Biblioteca Nacional, Museu del Prado, Museus de Belles Arts de Bilbao i Museu Goya de Castres, i d’un important nombre de col·leccionistes privats.

Andalusia en l’imaginari de Fortuny es podrá visitar a: CaixaForum Sevilla (Camino de los Descubrimientos,  del 21 de setembre de 2017 al 7 de gener de 2018.

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

La reproducció de les imatges proporcionades està autoritzada exclusivament per a la promoció en els mitjans de comunicació de l’exposició Andalusia en l’imaginari de Fortuny als centres CaixaForum a Espanya i durant el període de temps en què tingui lloc l’exposició.
Les imatges no es poden fer servir per usos aliens a la comunicació de l’exposició ni es poden emmagatzemar en arxius fotogràfics.
Les imatges no es poden retocar, editar, reenquadrar, tallar ni alterar de qualsevol manera.
És obligatori fer constar el peu de foto i el copyright de la imatge.
No es podran fer servir més de 7 imatges en l’article.

En els mitjans digitals, les imatges publicades han d’estar en una resolució inferior a 100 píxels por polsada (PPP).
Per a usos a pàgina sencera o qualsevol altre ús de les imatges, si us plau, contacteu amb [email protected]

Notícies relacionades