Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Les empreses espanyoles inverteixen en R+D la meitat que la mitjana europea

Madrid, 20 Setembre 2017

Aquest informe constata que el sector privat del nostre país finança activitats de R+D per un valor de poc més de 6.000 milions d’euros. Per situar-se en la mitjana europea, la inversió privada en R+D a Espanya hauria de ser d’uns 11.500 milions d’euros.

L’objectiu de la Unió Europea, confirmat pel Govern espanyol, és que les empreses tinguin el paper principal en el finançament de la R+D fins que s’arribi al 66 % del pes total, però a dia d’avui només assoleix el 46 %.

Espanya ha estat un dels països de la Unió Europea que ha reduït més els pressupostos públics en R+D durant la crisi, de manera que el 2015 van representar un terç menys que el 2009. Aquesta realitat és contrària a l’opinió d’un de cada cinc ciutadans, que atorga prioritat als pressupostos de R+D enfront d’altres polítiques més a curt termini.

El dossier monogràfic sobre ciència de l’Observatori Social de ”la Caixa” es completa amb un estudi sobre la capacitat d’atracció de la inversió de multinacionals estrangeres en R+D. Espanya no disposa de cap factor de localització que representi un avantatge absolut respecte als països líders en innovació o les economies emergents, i queda emplaçada en una posició intermèdia molt vulnerable davant la competència internacional.

Amb l’objectiu de donar suport al talent investigador, també es presenta la convocatòria del premi Observatori Social ”la Caixa”, oberta fins al 16 d’octubre i amb una dotació conjunta de 40.000 euros per a quatre articles de divulgació de ciències socials.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Estudi La recerca a Espanya: les actituds de les empreses, els governs i els ciutadans

 

Notícies relacionades

L’11,2 % dels treballadors està en risc elevat de patir assetjament laboral

Amb una mostra representativa a escala nacional de 5.000 persones, l’estudi també determina que el 18,8 % dels treballadors presenta un risc mitjà. El 70 % restant s’exposa a un risc baix. Les dades s’extreuen de l’estudi de l’Observatori Social de la Fundació ”la Caixa”: Detecció de l’assetjament psicològic a la feina i el seu impacte negatiu en el benestar psicològic, a càrrec del Grupo de Investigación Cármides de les universitats de Màlaga i Sevilla, i liderat per l’investigador José María León-Pérez.

L’11,2 % dels treballadors està en risc elevat de patir assetjament laboral

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema