Tornar Tornar

Goya i la cort il·lustrada. CaixaForum Saragossa

Saragossa, 27 Setembre 2017

Francisco de Goya (Fuendetodos, Saragossa, 1746 ? Bordeus, 1828) de ben jove va anhelar l’èxit que només s’assolia amb una brillant carrera a la cort. A poc a poc i fent amb traça i diplomàcia els passos que calien per aconseguir el seu propòsit, Goya va prendre la decisió d’anar-se’n de Saragossa a Madrid el 1775. El contacte amb la cort va ser definitiu per a la seva obra posterior, ja que en va determinar en bona mesura el desenvolupament professional. Malgrat el seu èxit amb els reis i amb la més alta aristocràcia, Goya no va tallar la relació amb la Saragossa de la seva joventut, com ho demostra la correspondència amb el seu amic de la infància Martín Zapater.

La mostra Goya i la cort il·lustrada descobreix Goya en aquell moment concret de la seva vida i obra, i en confronta l’art, la tècnica i la visió de la realitat amb les pintures d’altres artistes del segle XVIII. L’exposició presenta un conjunt excepcional de 84 obres d’art, procedents en la seva majoria del Museo del Prado, juntament amb un nombrós grup d’obres d’altres institucions i col·leccions privades.

L’exposició, que organitzen el Museo Nacional del Prado, la Fundació Bancària ”la Caixa” i el Museo de Bellas Artes de Bilbao, s’estrena a CaixaForum Saragossa i viatjarà més endavant a Bilbao.

Goya i la cort il·lustrada. es podrá visitar del 28 de setembre de 2017 al 21 de gener de 2018 a CaixaForum Saragossa (Av. de Anselmo Clavé, 4).

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

La reproducció de les imatges proporcionades està autoritzada exclusivament per a la promoció en els mitjans de comunicació de l’exposició GOYA I LA CORT IL·LUSTRADA als centres CaixaForum a Espanya i durant el període de temps en què tingui lloc l’exposició.
Les imatges no es poden fer servir per usos aliens a la comunicació de l’exposició ni es poden emmagatzemar en arxius fotogràfics.
Les imatges no es poden retocar, editar, reenquadrar, tallar ni alterar de qualsevol manera.
És obligatori fer constar el peu de foto i el copyright de la imatge.
No es podran fer servir més de 7 imatges en l’article.

En els mitjans digitals, les imatges publicades han d’estar en una resolució inferior a 100 píxels por polsada (PPP).
Per a usos a pàgina sencera o qualsevol altre ús de les imatges, si us plau, contacteu amb [email protected]

Notícies relacionades