Tornar Tornar

H(a)unting Images: anatomia d’un tret. CaixaForum Barcelona

Barcelona, 5 Octubre 2017

L’analogia entre l’arma de foc i la càmera, entre el tret i el disparament fotogràfic, entre el caçador i el caçador d’imatges, és tan antiga com la fotografia. A l’exposició H(a)unting Images: anatomia d’un tret, i prenent com a punt de partida a Étienne-Jules Marey (1830-1904) -científic francès obsedit per les imatges i el temps que va enregistrar les diferents fases del moviment d’ocells, cavalls i homes- les comissàries Ada Sbriccoli i Arola Valls apleguen vint-i-tres obres de la Col·lecció d’Art Contemporani ”la Caixa”, de la Col·lecció MACBA i de la Col·lecció Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía , que examinen la relació entre la caça, la guerra, les armes de foc, la violència i la fotografia, des d’una perspectiva àmplia que inclou instal·lacions, videoinstal·lacions, fotografies i pintures.

El resultat és una mirada nova i estimulant sobre un conjunt de peces que es presenten juntes per primer cop, a càrrec de Jeff Wall, Harun Farocki, Dara Birnbaum, Walid Raad / The Atlas Group, Kristin Oppenheim, Javier Peñafiel, Bleda y Rosa, Sophie Ristelhueber, Simeón Saiz Ruiz y Gabriel Orozco. La mostra s’inscriu en el programa Comisart de l’Obra Social ”la Caixa” que, cada dos anys, convida joves amb una formació internacional en el camp de l’art a desenvolupar els seus projectes, basats en els fons de la Col·lecció”la Caixa” i de la Col·lecció MACBA.

H(a)unting Images: anatomia d’un tret es podrà visitar del 6 d’octubre de 2017 al 7 de gener de 2018 a CaixaForum Barcelona (av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8).

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

La reproducció de les imatges proporcionades està autoritzada exclusivament per a la promoció en els mitjans de comunicació de l’exposició H(a)unting Images: anatomia d’un tret  als centres CaixaForum a Espanya i durant el període de temps en què tingui lloc l’exposició.
Les imatges no es poden fer servir per usos aliens a la comunicació de l’exposició ni es poden emmagatzemar en arxius fotogràfics.
Les imatges no es poden retocar, editar, reenquadrar, tallar ni alterar de qualsevol manera.
És obligatori fer constar el peu de foto i el copyright de la imatge.
No es podran fer servir més de 7 imatges en l’article.

En els mitjans digitals, les imatges publicades han d’estar en una resolució inferior a 100 píxels por polsada (PPP).
Per a usos a pàgina sencera o qualsevol altre ús de les imatges, si us plau, contacteu amb [email protected]

Notícies relacionades