Tornar Tornar

Anglada-Camarasa. Racons predilectes. Col·lecció ”la Caixa” Anglada-Camarasa CaixaForum Palma

Illes Balears, 25 Octubre 2017

Anglada-Camarasa va fer del paisatge de Mallorca un dels seus motius predilectes. Tot i que ja l’havia cultivat en la seva època d’aprenentatge a Catalunya (1886-1894) i puntualment en un viatge a la Bretanya el 1904, la llum mediterrània i l’orografia de Pollença li ofereixen un nou escenari, que aprofitarà amb escreix i en el qual trobarà nous camins per a la seva pintura.

Tal com havia fet a París amb altres temes -escenes nocturnes, figura femenina o grans composicions d’inspiració folklórica-, Anglada continua treballant amb el seu rigorós procediment: observar detingudament el seu entorn, trobar l’objecte, captarne l’essència en una nota ràpida i, un cop al taller, donar forma a l’obra definitiva, més complexa. És un procediment llarg, que li exigeix temps i concentració. Vigila amb cura tots els detalls, des de la composició fins a la presentació del tema, des de la llum fins a la sensació de matèria i el color, superposant capes successives de pintura que ha de deixar assecar per obtenir l’efecte desitjat. Espera dies, de vegades mesos, per tornar a viure l’instant adequat o trobar l’efecte precís de llum que incideixi sobre el tema prèviament escollit.

La nova exposició per a la sala permanent dedicada a Anglada-Camarasa a CaixaForum Palma a partir dels fons de la Col·lecció ”la Caixa” compta amb la col·laboració de la família AngladaCamarasa. Així mateix, excepcionalment també s’inclouran dues obres pertanyents al Conventet i a la Diputació de Barcelona en depòsit al MNAC, i algunes obres de col·leccions particulars.

L’exposició Anglada-Camarasa. Racons predilectes. Col·lecció ”la Caixa” Anglada-Camarasa, es podrà veure a CaixaForum Palma del 26 d’octubre de 2017 al 2 de setembre de 2018.

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

La reproducció de les imatges proporcionades està autoritzada exclusivament per a la promoció en els mitjans de comunicació de l’exposició Anglada-Camarasa. Racons predilectes. Col·lecció ”la Caixa” Anglada-Camarasa als centres CaixaForum a Espanya i durant el període de temps en què tingui lloc l’exposició.
Les imatges no es poden fer servir per usos aliens a la comunicació de l’exposició ni es poden emmagatzemar en arxius fotogràfics.
Les imatges no es poden retocar, editar, reenquadrar, tallar ni alterar de qualsevol manera.
És obligatori fer constar el peu de foto i el copyright de la imatge.
No es podran fer servir més de 7 imatges en l’article.

En els mitjans digitals, les imatges publicades han d’estar en una resolució inferior a 100 píxels por polsada (PPP).
Per a usos a pàgina sencera o qualsevol altre ús de les imatges, si us plau, contacteu amb [email protected]

Notícies relacionades