Tornar Tornar

EduCaixa porta el Big Data a les escoles

Barcelona, 9 Novembre 2017

La directora general adjunta de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Elisa Durán, ha presentat avui el nou programa que llança EduCaixa: Big Data, la intel·ligència de les dades. Ho ha fet a l’Institut Anna Gironella de Mundet, a Barcelona, davant d’alumnes de 4rt d’ESO i acompanyada del soci-fundador de RocaSalvatella i expert en Big Data, Genís Roca, qui ha assessorat l’elaboració del programa. Roca ha conversat amb ells per debatre sobre com les dades digitals estan presents en el nostre dia a dia i com d’important és aprendre a utilitzar-les amb consciència i de forma constructiva.

La recopilació, l’anàlisi i el procediment de dades massives (Big Data) suposa una revolució que amplia la capacitat d’accedir, comprendre i generar informació. A més, la tecnologia està transformant radicalment el panorama laboral, la gestió de les ciutats i la participació digital, i permet el desenvolupament de nous projectes, productes i serveis basats en la gestió de dades. Comprendre en la seva globalitat aquest fenomen serà fonamental per habitar en un món digitalitzat.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades