Tornar Tornar

Enllaços recomanats

Museu del Disseny de Barcelona

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Adolf Loos. Espais Privats. Museu del Disseny de Barcelona

Barcelona, 13 Desembre 2017

El Museu del Disseny de Barcelona mostra del 14 de desembre de 2017 fins al 25 de febrer de 2018 per primera vegada l’obra gairebé completa de l’arquitecte vienès Adolf Loos, considerat un dels pioners del Moviment Modern.

Adolf Loos. Espais Privats, comissariada per Pilar Parcerisas, se centra en l’obra de Loos (1870-1933) com a creador d’interiors i dissenyador de mobiliari que va posar en valor el debat entre espais de vida pública i de vida privada. L’exposició posa en escena la revolució estètica de Loos en la Viena de 1900 al rebel·lar-se contra la Secessió vienesa proposant una economia en la construcció arquitectònica i el disseny.

L’exposició, coorganitzada pel Museu del Disseny de Barcelona i per l’Obra Social ”la Caixa”, mostra més de 120 mobles concebuts per ell o seleccionats per Loos entre el 1899 i el 1931 per als seus espais interiors. Aquest mobiliari es complementa amb material documental com fotografies d’època, litografies, dibuixos, escrits i plànols de projectes arquitectònics i maquetes d’obres realitzades i de projectes no reeixits. És en aquests espais interiors en els quals trobem l’Adolf Loos més revolucionari. L’apartament constitueix l’esfera íntima, el refugi de l’individu enfront de la vida social. Valors com la intimitat, privadesa o confort troben en el disseny dels espais privats i l’ús del mobiliari domèstic de Loos un exemple de noves formes de la cultura de l’hàbitat.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Dossier de premsa

Notícies relacionades