Tornar Tornar

Warhol. L’art mecànic. CaixaForum Madrid

Madrid, 31 Gener 2018

Trenta anys després de la seva mort, Andy Warhol (1928-1987) és l’artista més associat al llenguatge pop. L’exposició que presenta l’Obra Social ”la Caixa” juntament amb el Museu Picasso de Màlaga pretén abordar la complexa producció de l’artista nascut a Pittsburgh, amb un èmfasi especial en les transmutacions que experimenta el conjunt del seu llegat durant la seva carrera.

A més de donar a conèixer l’artista a una nova generació de públic al nostre país, la mostra posa l’accent en la naturalesa repetitiva, esquematitzant i artificiosa del seu treball visual durant més de tres dècades de febril activitat creadora. Andy Warhol. L’art mecànic inclou les icones més emblemàtiques i universals del món creat per Warhol: la llauna de sopa Campbell’s, els retrats de Marilyn Monroe, Jackie Kennedy, Elvis Presley o Liz Taylor, però també cinema experimental, com els seus Screen Tests o la llegendària instal·lació multimèdia concebuda amb la banda de música The Velvet Underground.

La mostra està formada per un total de 348 peces entre pintures, escultures, dibuixos, serigrafies, instal·lacions, llibres d’artista, pel·lícules, portades de discos, pòsters, revistes, objectes i material fotogràfic. Procedeixen de més de 30 prestadors -entre els quals destaca el Museu Andy Warhol de Pittsburgh, que alberga la col·lecció més gran d’obres d’art i materials d’arxiu de Warhol- i permetran als espectadors submergir-se en el fascinant món d’imatges sofisticades i universals de Warhol.

Warhol. L’art mecànic es podrá visitar de l’1 de febrer al 6 de maig de 2018 a CaixaForum Madrid (Paseo del Prado 36).

Més informació a la nota de premsa en PDF

La reproducció de les imatges proporcionades està autoritzada exclusivament per a la promoció en els mitjans de comunicació de l’exposició Warhol. L’art mecànic als centres CaixaForum a Espanya i durant el període de temps en què tingui lloc l’exposició.
Les imatges no es poden fer servir per usos aliens a la comunicació de l’exposició ni es poden emmagatzemar en arxius fotogràfics.
Les imatges no es poden retocar, editar, reenquadrar, tallar ni alterar de qualsevol manera.
És obligatori fer constar el peu de foto i el copyright de la imatge.
No es podran fer servir més de 7 imatges en l’article.

En els mitjans digitals, les imatges publicades han d’estar en una resolució inferior a 100 píxels por polsada (PPP).
Per a usos a pàgina sencera o qualsevol altre ús de les imatges, si us plau, contacteu amb [email protected]

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema