Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Robert Capa en color. CaixaForum Sevilla

Sevilla, 6 Febrer 2018

Robert Capa (1913-1954) és conegut com un dels fotoperiodistes més notables de la història. Reconegut pel Picture Post com el «fotògraf de guerra més important del món», les seves imatges més conegudes, la major part en blanc i negre, simbolitzen per a molts la brutalitat i el valor de la guerra, alhora que estableixen nous estàndards per a la fotografia bèl·lica.

Capa es va iniciar en la fotografia en color el 1938, mentre cobria la guerra sinojaponesa. Estava determinat a treballar amb la fotografia en color molt abans que fos àmpliament utilitzada per altres fotoperiodistes. Al llarg de la seva carrera, Capa va fotografiar en color grans personatges, com ara Pablo Picasso, Ernest Hemingway, Humphrey Bogart, Ava Gardner o Truman Capote.

L’Obra Social ”la Caixa” presenta, juntament amb l’International Center of Photography, Robert Capa en color, un recull d’algunes de les instantànies que el mític fotògraf va capturar en color, moltes d’elles mai publicades, així com documents personals, revistes en les quals van aparèixer originalment algunes de les imatges i un audiovisual amb extractes d’una de les poques entrevistes radiofòniques que es conserven de Capa.

Robert Capa en color es podrá visitar del 7 de febrer al 13 de maig de 2018 a CaixaForum Sevilla (Camino de los Descubrimientos, cantonada amb el carrer de Jerónimo de Aguilar).

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades