Tornar Tornar

Goya i la cort il·lustrada. Museo de Bellas Artes de Bilbao

Biscaia, 13 Febrer 2018

A partir d’un nucli excepcional de 72 obres cedides pel Museo del Prado, aquesta exposició reuneix un total de 96 peces amb l’objectiu d’estudiar, per primera vegada de manera monogràfica, els anys de Goya com a pintor de la cort.

El total d’obres (96) estableix un itinerari en sis seccions, on destaquen olis tan emblemàtics com La gallina ciega, La vendimia, El Otoño, o El pelele.

Es tracta, a més, de la primera exposició dedicada al pintor a Bilbao, per la qual cosa ha afegit aquí una secció especial sobre l’extensió de la cort al País Basc entre finals del segle XVIII i principis del segle XIX, que inclou 11 personatges bascos i navarresos -i entre ells, els magistrals retrats del comte de Cabarrús o del marquès de Sant Adrián-Aquesta secció queda reflectida en una addenda especialment publicada amb motiu de l’exposició a Bilbao (text disponible també en euskera en el repositori historiogràfic de www.museobilbao.com/eu).

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

 

La reproducció de les imatges proporcionades està autoritzada exclusivament per a la promoció en els mitjans de comunicació de l’exposició GOYA I LA CORT IL·LUSTRADA  durant el període de temps en què tingui lloc l’exposició.
Les imatges no es poden fer servir per usos aliens a la comunicació de l’exposició ni es poden emmagatzemar en arxius fotogràfics.
Les imatges no es poden retocar, editar, reenquadrar, tallar ni alterar de qualsevol manera.
És obligatori fer constar el peu de foto i el copyright de la imatge.
No es podran fer servir més de 7 imatges en l’article.

En els mitjans digitals, les imatges publicades han d’estar en una resolució inferior a 100 píxels por polsada (PPP).
Per a usos a pàgina sencera o qualsevol altre ús de les imatges, si us plau, contacteu amb [email protected]

Notícies relacionades