Tornar Tornar

La Fundació Bancària ”la Caixa” i la Fundació per a la Ciència i la Tecnologia s’alien per donar suport a la recerca en biomedicina i salut a Portugal

Internacional, 15 Febrer 2018

El primer ministre de Portugal, António Costa, i el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, han signat avui a Porto un acord de col·laboració per impulsar conjuntament projectes de recerca d’excel·lència i impacte social en l’àmbit de la biomedicina i la salut.

Per mitjà d’aquesta aliança, la Fundació per a la Ciència i la Tecnologia igualarà la inversió que la Fundació Bancària ”la Caixa” destini a projectes de recerca seleccionats a Portugal en el marc del seu desplegament al país.

La convocatòria d’ajuts a projectes de recerca impulsada per la Fundació Bancària ”la Caixa” es dirigeix a projectes d’excel·lència en les àrees d’oncologia, neurociències, malalties infeccioses i cardiovasculars, i també projectes biomèdics transversals.

«Ahir vam presentar el pla d’actuació de la Fundació Bancària a Portugal per al 2018, fruit de la nostra aliança amb BPI, i avui es visualitza la que serà una de les nostres línies d’actuació estratègica: el suport a la recerca. Ho fem amb el millor company de viatge: el Govern portuguès, a qui vull agrair la confiança que diposita en nosaltres. El nostre objectiu és comú: contribuir al progrés de Portugal i al benestar dels portuguesos», ha explicat el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé.

Amb més d’un segle de trajectòria, la Fundació Bancària ”la Caixa” és la primera fundació d’Espanya i una de les més rellevants en l’àmbit internacional.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades