Tornar Tornar

RecerCaixa lliura 1,6 milions d’euros a 20 noves investigacions d’excel·lència que aposten pel progrés social

Barcelona, 21 Febrer 2018

La Fundació Bancària ”la Caixa” i l’Associació Catalana d’Universitats Públiques lliuren avui els 20 nous ajuts de la convocatòria del 2017 del programa RecerCaixa per dur a terme projectes d’excel·lència en l’àmbit de les ciències socials i de la salut, als quals es destinarà un total d’1,6 milions d’euros.

El paper de l’ètica en la robòtica, l’efecte de la contaminació en la funció cognitiva dels adolescents i la prevenció de la violència de gènere són alguns dels temes rellevants que intentaran resoldre els investigadors seleccionats en aquesta convocatòria. 

RecerCaixa es va posar en marxa l’any 2010 per impulsar els millors projectes de grups i investigadors que treballen a Catalunya, procedents tant d’universitats públiques i privades com de centres de recerca, i, en especial, per donar una empenta a la recerca en ciències socials, àmbit en el qual s’ha consolidat com a programa de referència.

A la convocatòria d’enguany, que correspon a la vuitena edició, s’hi han presentat un total de 283 projectes, el 28 % dels quals són recerques en l’àmbit de les humanitats i la cultura; el 23 %, de les polítiques públiques; el 28 %, de l’educació, i el 21 %, de la inclusió social.

El programa RecerCaixa de la Fundació Bancària ”la Caixa” vol impulsar la posició capdavantera de Catalunya en el camp de la recerca d’excel·lència. Parteix de la idea que la investigació és un element estratègic per fomentar el progrés econòmic, transformar la realitat i aportar millores que contribueixin a incrementar el benestar social.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades