Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

152 persones grans voluntàries gallegues han ensenyat informàtica a prop de 800 persones privades de llibertat a les CiberCaixa Penitenciàries de Galícia

La Corunya, 14 Març 2018

El projecte, impulsat pel Programa de Gent Gran de l’Obra Social ”la Caixa”, en col·laboració amb la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries del Ministeri de l’Interior, fa deu anys que funciona, durant els quals ha generat espais de relació intergeneracional.

Fa deu anys, el Centre Penitenciari de Teixeiro va ser el primer a acollir esta iniciativa, que vol millorar la reinserció sociolaboral dels interns. En el projecte ja hi han participat 152 persones grans voluntàries i 794 persones entre interns de la presó de Teixeiro i del CIS Carmen Avendaño de Vigo.

Les CiberCaixa Penitenciàries també permeten potenciar el paper actiu de la gent gran en la societat i el seu sentiment d’utilitat, ja que, a més d’ajudar els interns amb la informàtica, els voluntaris els transmeten la seva experiència i treballen amb ells valors com el treball en equip, l’esforç i el respecte.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades