Tornar Tornar

Adolf Loos. 1870-1933. Espais privats. CaixaForum Madrid

Madrid, 27 Març 2018

«La casa ha de plaure tothom, contràriament a l’obra d’art, que no ha de complaure ningú. L’obra d’art és un afer privat de l’artista. La casa no ho és.» Adolf Loos (Brno, Moràvia, 1870 ? Viena, 1933) va donar resposta des de l’arquitectura i el disseny a la crisi ètica i estètica de la societat de la Viena fin-de-siècle. Es va rebel·lar contra els seus contemporanis de la Secessió i la Wiener Werkstätte -que volien convertir la vida en art prenent com a models elements abstractes de la naturalesa-; es va enfrontar als espais interiors burgesos, plens d’objectes decoratius però inútils, i va proposar crear-ne d’altres que protegissin la intimitat de l’individu de l’exterior per tal de resoldre l’escissió entre l’ésser individual i l’ésser social.

L’exposició Adolf Loos. 1870-1933. Espais privats -organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” i el Museu del Disseny de Barcelona- mostra tots aquests aspectes de l’obra de Loos mitjançant dibuixos, plànols, fotografies, maquetes i 120 peces de mobiliari. El recorregut prioritza els interiors de cases privades de Loos, i acaba amb un últim àmbit dedicat als exteriors, a les façanes mínimes i a projectes no realitzats, per oferir als visitants una visió completa de l’arquitecte vienès.

Adolf Loos. 1870-1933. Espais privats es podrà visitar a CaixaForum Madrid (passeig del Prado, 36) del 28 de març al 24 de juny de 2018. Organització: Exposició organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” i el Museu del Disseny de Barcelona

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema