Tornar Tornar

Seleccionats 12 projectes del programa MIT-Spain ”la Caixa” Foundation Seed Fund que potencien la recerca de frontera

Barcelona, 18 Abril 2018

Àngel Font, director corporatiu de l’Àrea de Recerca i Estratègia de la Fundació Bancària ”la Caixa”, i Mercedes Balcells, investigadora de l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i codirectora de MIT-Spain, han presentat avui els 12 primers projectes seleccionats dins la nova convocatòria MIT-Spain ”la Caixa” Foundation Seed Fund, una iniciativa conjunta amb el MIT que té com a objectiu promoure el coneixement i la recerca capdavantera per afrontar els grans reptes del segle XXI.

 

La col·laboració amb el MIT aporta un gran valor a la recerca espanyola de frontera, ja que es tracta d’una de les millors institucions de recerca a escala internacional: entre els professors del seu claustre, hi ha hagut una vuitantena de premis Nobel, i els seus alumnes han impulsat més de 30.000 empreses.

Amb aquest programa, totes dues entitats pretenen donar suport a projectes desenvolupats entre universitats i centres de recerca espanyols i grups de recerca del MIT, amb l’objectiu de fomentar la col·laboració i la transversalitat en la generació de coneixement.

Es van presentar a aquesta primera convocatòria del programa 30 projectes de 24 centres estatals. Una vegada valorats pel comitè d’experts, n’han estat seleccionats 12, 5 dels quals pertanyen al camp de la salut, uns altres 5 al de l’energia, i 2 al camp de l’economia global.

Els projectes són tan diversos com, per exemple, la força de les cèl·lules com a mitjà per obrir una via de curació del càncer, l’estudi de nous fàrmacs per combatre la resistència als antibiòtics o la creació d’una xarxa elèctrica intel·ligent per protegir dels llamps que amenacen molins de vent i aeronaus. Els centres on es duen a terme les iniciatives triades pertanyen a diverses comunitats de l’Estat: Catalunya, Cantàbria, Comunitat de Madrid i Comunitat Valenciana. 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades