Tornar Tornar

Seleccionats 12 projectes del programa MIT-Spain ”la Caixa” Foundation Seed Fund que potencien la recerca de frontera

Barcelona, 18 Abril 2018

Àngel Font, director corporatiu de l’Àrea de Recerca i Estratègia de la Fundació Bancària ”la Caixa”, i Mercedes Balcells, investigadora de l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i codirectora de MIT-Spain, han presentat avui els 12 primers projectes seleccionats dins la nova convocatòria MIT-Spain ”la Caixa” Foundation Seed Fund, una iniciativa conjunta amb el MIT que té com a objectiu promoure el coneixement i la recerca capdavantera per afrontar els grans reptes del segle XXI.

 

La col·laboració amb el MIT aporta un gran valor a la recerca espanyola de frontera, ja que es tracta d’una de les millors institucions de recerca a escala internacional: entre els professors del seu claustre, hi ha hagut una vuitantena de premis Nobel, i els seus alumnes han impulsat més de 30.000 empreses.

Amb aquest programa, totes dues entitats pretenen donar suport a projectes desenvolupats entre universitats i centres de recerca espanyols i grups de recerca del MIT, amb l’objectiu de fomentar la col·laboració i la transversalitat en la generació de coneixement.

Es van presentar a aquesta primera convocatòria del programa 30 projectes de 24 centres estatals. Una vegada valorats pel comitè d’experts, n’han estat seleccionats 12, 5 dels quals pertanyen al camp de la salut, uns altres 5 al de l’energia, i 2 al camp de l’economia global.

Els projectes són tan diversos com, per exemple, la força de les cèl·lules com a mitjà per obrir una via de curació del càncer, l’estudi de nous fàrmacs per combatre la resistència als antibiòtics o la creació d’una xarxa elèctrica intel·ligent per protegir dels llamps que amenacen molins de vent i aeronaus. Els centres on es duen a terme les iniciatives triades pertanyen a diverses comunitats de l’Estat: Catalunya, Cantàbria, Comunitat de Madrid i Comunitat Valenciana. 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

Què en sabem de la covid persistent?

Un Debat CaixaResearch analitzarà el que coneixem d’aquesta afecció amb múltiples símptomes que experimenta entre el 10 i el 20% de la població en recuperar-se de la malaltia inicial per COVID-19.

La Fundació ”la Caixa” explora el que sabem sobre la covid persistent en un nou Debat CaixaResearch