Tornar Tornar

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible ofereixen oportunitats de negoci a les empreses espanyoles

Madrid, 16 Maig 2018

Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”; Àngel Pes, director de l’Observatori dels ODS i president de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial, i  Àngel Castiñeira, professor titular del Departament de Ciències Socials d’ESADE, han presentat avui a CaixaForum Madrid el primer estudi de l‘Observatori dels ODS de la Fundació Bancària ”la Caixa” i ESADE, que avalua la contribució de les empreses espanyoles a l’assoliment dels ODS proposats per les Nacions Unides.

De les conclusions de l’informe, es desprèn que les empreses que tenen presents els ODS en la seva estratègia milloren la reputació i enforteixen les relacions amb els clients, els empleats i els reguladors.

Només la meitat de les empreses analitzades aporten informació no exclusivament financera. Els sectors amb més empreses que inclouen els ODS a les seves memòries són el tecnològic (el 87,5 %), l’energètic i el de la construcció (el 70 % en cada cas).

Els ODS que s’esmenten més són el 8 (treball decent i creixement econòmic), el 13 (acció pel clima) i el 9 (indústria, innovació i infraestructura). Per contra, les polítiques de retribució són opaques, com també el valor econòmic distribuït (especialment en termes de fiscalitat i de retorn a la comunitat).

Més informació a la nota de premsa en PDF

Informe: “La contribució de les empreses espanyoles als ODS” (en castellà)

Resum executiu de l’informe

 

Notícies relacionades

L’11,2 % dels treballadors està en risc elevat de patir assetjament laboral

Amb una mostra representativa a escala nacional de 5.000 persones, l’estudi també determina que el 18,8 % dels treballadors presenta un risc mitjà. El 70 % restant s’exposa a un risc baix. Les dades s’extreuen de l’estudi de l’Observatori Social de la Fundació ”la Caixa”: Detecció de l’assetjament psicològic a la feina i el seu impacte negatiu en el benestar psicològic, a càrrec del Grupo de Investigación Cármides de les universitats de Màlaga i Sevilla, i liderat per l’investigador José María León-Pérez.

L’11,2 % dels treballadors està en risc elevat de patir assetjament laboral

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema