Tornar Tornar

Enllaços recomanats

Museo Picasso Málaga

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Warhol. L’art mecànic . Museu Picasso Màlaga

Màlaga, 30 Maig 2018

El Museu Picasso Màlaga, en col·laboració amb l’Obra Social ”la Caixa”, presenta la complexa producció d’Andy Warhol (1928-1987), amb un èmfasi especial en les transmutacions que va experimentar el conjunt del seu llegat durant la trajectòria de l’artista, així com en la naturalesa repetitiva, esquematitzant i artificiosa del seu treball visual durant més de tres dècades d’una activitat creadora febril.

Warhol. L’art mecànic inclou les icones més emblemàtiques i universals del món creat per Warhol: la llauna de sopa Campbell’s, els retrats de Marilyn Monroe, Jackie Kennedy, Elvis Presley i Liz Taylor, però també cinema experimental, com els Screen Tests o la llegendària instal·lació multimèdia concebuda amb la banda de música The Velvet Underground.

Es tracta d’una exhaustiva radiografia de l’artista pop per excel·lència a partir de gairebé 400 peces entre pintures, escultures, dibuixos, serigrafies, instal·lacions, llibres d’artista, pel·lícules, portades de discos, cartells, revistes, objectes de disseny i fotografies que procedeixen de quaranta-cinc prestadors -entre els quals destaca el Museu Andy Warhol de Pittsburgh, que acull la col·lecció més gran d’obres d’art i materials d’arxiu de l’artista-, i que permetran als visitants submergir-se en el fascinant món de les imatges sofisticades de Warhol.

Comissariada pel director artístic del Museu Picasso Màlaga, José Lebrero Stals, Warhol. L’art mecànic arriba a Andalusia en la versió més àmplia i completa, després d’haver-se presentat a les seus de CaixaForum Barcelona i CaixaForum Madrid, on ja ha estat visitada per més de 485.000 persones. Per tant, és l’última oportunitat d’admirar aquesta gran retrospectiva sobre la figura i la producció artística d’Andy Warhol.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades