Tornar Tornar

Músiques a l’antiguitat. CaixaForum Madrid

Madrid, 7 Juny 2018

El cant de les sirenes gairebé causa la perdició d’Ulisses. La música i els sons embruixen, sedueixen, consolen, espanten i estimulen els sentits des de temps ancestrals; també són presents en els grans esdeveniments de la vida pública i privada. L’origen dels nostres sonalls, flautes, arpes, platerets, orgues, castanyoles i una infinitat d’instruments moderns es remunta a milers d’anys enrere.

De l’Iran a la Gàl·lia, l’exposició Músiques a l’antiguitat aplega un conjunt excepcional de 373 peces delicades procedents, en la seva major part, de les col·leccions del Musée du Louvre, i també d’unes vint institucions internacionals, entre les quals hi ha el Metropolitan Museum de Nova York, els Musei Capitolini i el Museu Nacional d’Atenes. Des dels segells cilíndrics mesopotàmics fins als relleus monumentals romans, passant pels papirs egipcis i els vasos grecs, algunes de les peces mai no s’havien exhibit abans.

El recorregut de la mostra inclou també una sèrie de dispositius sonors, gràcies als quals és possible escoltar reconstitucions de sons d’instruments antics, així com el cant més antic del món que es coneix fins avui. L’exposició recorre tres mil anys d’història i és fruit de l’aliança estratègica amb el Musée du Louvre per a l’organització conjunta d’exposicions al nostre país.

Músiques a l’antiguitat es podrà visitar del 9 de juny al 16 de setembre de 2018. Lloc: CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36).

Més informació a la nota de premsa en PDF

La reproducció de les imatges proporcionades està autoritzada exclusivament per a la promoció en els mitjans de comunicació de l’exposició MÚSIQUES A L’ANTIGUITAT als centres CaixaForum a Espanya i durant el període de temps en què tingui lloc l’exposició.
Les imatges no es poden fer servir per usos aliens a la comunicació de l’exposició ni es poden emmagatzemar en arxius fotogràfics.
Les imatges no es poden retocar, editar, reenquadrar, tallar ni alterar de qualsevol manera.
És obligatori fer constar el peu de foto i el copyright de la imatge.
No es podran fer servir més de 7 imatges en l’article.

En els mitjans digitals, les imatges publicades han d’estar en una resolució inferior a 100 píxels por polsada (PPP).
Per a usos a pàgina sencera o qualsevol altre ús de les imatges, si us plau, contacteu amb [email protected]

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema