Tornar Tornar

Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians . Torrevieja

Alacant, 12 Juny 2018

Què fa que un objecte quotidià es converteixi en un heroi ocult? Ens envolten centenars d’estrisque han estat fabricats milions de vegades i que, en essència, s’han mantingut inalterables durant dècades, i han conservat el seu valor i rellevància d’una manera inqüestionable. Són clàssics quotidians, però que, com a productes industrials, encarnen ideals de la modernitat sense data de caducitat: economia de materials, funcionalitat i durabilitat.

Organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” i la Fundación Cajasol, Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians reivindica davant el públic general el llegat d’inventors desconeguts. Amb un plantejament pedagògic i pensat per fomentar la creativitat i reconèixer la importància de l’emprenedoria, la mostra proposa tres itineraris, tecnològic, artístic i historicosocial, al voltant de 27 d’aquests objectes quotidians, alguns dels quals són típics de la cultura espanyola, com ara el ventall o el càntir.

Seguint l’objectiu de fomentar la creativitat i l’actitud emprenedora, l’Obra Social ”la Caixa”, des del seu programa educatiu, incorpora dins la mateixa exposició un nou espaiCaixaLab Experience. Es tracta d’un laboratori amb un taller interactiu i multimèdia on els visitants poden aprendre el concepte d’emprenedoria, experimentant en viu i en directe el procés d’emprendre a través de diferents activitats.

Els itineraris de l’exposició Herois ocults i del CaixaLab Experience inclouen recursos perquè el professorat i els alumnes puguin treure el màxim profit de l’experièn cia de crearinnovar i emprendreLa mostra es podrá vistar a l’envelat instal·lat al Port de Torrevieja (Passeig Dic de Llevant) del 12 de juny al 16 de juliol de 2018. 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades