Tornar Tornar

Gran exposició anual al Parc. Anish Kapoor: obres, pensaments, experiències. Porto

Internacional, 6 Juliol 2018

El Museu d’Art Contemporani de Serralves presenta el 6 de juliol de 2018 la Gran Exposició Anual al Parc, una gran mostra d’Anish Kapoor (Bombai, Índia, 1954), un dels artistes contemporanis més importants del món. L’exposició, organitzada amb la col·laboració de la Fundació Bancària ”la Caixa”, inclou quatre grans peces que s’estendran pel Parc de Serralves i estarà acompanyada d’una presentació, al Museu de Serralves, de 70 maquetes arquitectòniques i una escultura, creades al llarg dels últims quaranta anys.

Comissariada per Suzanne Cotter, serà la primera exposició individual a Portugal dedicada a l’obra d’Anish Kapoor.

Des d’obres com Sky Mirror [Mirall del cel], fins al dramàtic esculpir del mateix paisatge, l’obra de Kapoor adquireix les qualitats mítiques i les relacions simbòliques del paisatge. En reunir terra o cel, horitzó i interior ombrívol, les escultures travessen fronteres i alteren significats. La seva forma, o absència de forma, les situa en un estat de transformació mòbil i preliminar. No aconseguim conèixer les escultures de Kapoor sense experimentar-les.

En aquesta mostra, presentada en múltiples localitzacions del Parc de Serralves, l’artista hi exposarà escultures creades recentment i algunes no realitzades mai, com ara Bird Caller, que presenten els llenguatges icònics de formes i materials que l’han fet famós.

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

Notícies relacionades