Tornar Tornar

La Fundació Bancària ”la Caixa” presenta 20 projectes clau per a la investigació biomèdica d’Espanya i Portugal

Barcelona, 25 Juliol 2018

La Fundació Bancària “la Caixa” ha presentat avui els 20 projectes seleccionats en la primera convocatòria oberta y competitiva de recerca biomèdica posada en marxa per l’entitat. A l’acte hi han intervingut Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”; Elías Campo, investigador de l’Institut d’investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer, i Almudena R. Ramiro, investigadora del Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares,

L’objectiu d’aquest programa és potenciar projectes d’excel·lència en la lluita contra les malalties que tenen més impacte al món, com ara les cardiovasculars, neurològiques, infeccioses i oncològiques.

A aquesta primera convocatòria s’hi han presentat 785 projectes de diversos centres d’investigació, hospitals i universitats de tot l’Estat i Portugal, dels quals només 77 van passar a la fase final després de superar un competitiu procés de selecció. Un cop valorats pel comitè d’experts, se n’han seleccionat 20.

Les iniciatives escollides pertanyen a centres de diferents comunitats de l’Estat: Catalunya, Madrid, Comunitat Valenciana i País Basc. A més, n’hi ha quatre que són de Portugal. Alguns dels centres seleccionats tenen socis internacionals de països com ara Brasil, Estats Units, França, República Txeca i Regne Unit.

Els projectes cobreixen un ampli espectre de disciplines i objectius, com per exemple identificar noves teràpies per prevenir accidents cardiovasculars, comprendre a fons la diversitat de casos de la leucèmia per poder combatre-la i trobar noves estratègiques per lluitar contra malalties epidemiològiques com el Zika.

La Fundació Bancària ”la Caixa” aporta un mínim de 12 milions d’euros anuals a aquesta nova convocatòria, de manera que se situa com la primera entitat filantròpica privada en volum d’inversió en recerca d’excel·lència en temes de salut a l’Estat espanyol, i una de les primeres d’Europa.

 

Més informació a la nota de premsa

Notícies relacionades