Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Un equip liderat per Manel Esteller descobreix una firma epigenètica que prediu la resposta de la immunoteràpia en el càncer de pulmó

Barcelona, 10 Agost 2018

Els tumors de pulmó que presenten una marca epigenètica concreta, que l’equip liderat per Manel Esteller ha anomenat EPIMMUNE, responen de manera molt favorable a la quimioteràpia en comparació amb els que no la tenen. Aquesta firma EPIMMUNE es troba en un terç dels càncers de pulmó i presenta un enriquiment en limfòcits T i B.

L’avenç forma part d’un estudi pioner, finançat per l’Obra Social ”la Caixa”, sobre la predicció epigenètica de la resposta als fàrmacs per a l’optimització de la teràpia del càncer en malalts que ja no responen als tractaments estàndards.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades