Tornar Tornar

Faraó. Rei d’Egipte. CaixaForum Madrid

Madrid, 16 Octubre 2018

«El déu solar Re va col·locar el rei a la terra dels vius per a l’eternitat i a tota hora; per tal de jutjar els homes, per complaure els déus, per establir la maat (veritat), per destruir el mal» (Del temple de Luxor)

Els faraons, els senyors de les Dues Terres, van ser els encarregats de protegir Egipte dels enemics i de garantir l’ordre de l’univers. Van governar des del 3000 aC, aproximadament, fins a la conquesta romana, l’any 30 aC. Rere les imatges i els objectes de l’antic Egipte que han arribat fins als nostres dies s’amaga la realitat d’un imperi que ha fascinat l’home al llarg de la història.

La nova exposició de l’Obra Social ”la Caixa” en col·laboració amb el British Museum, Faraó. Rei d’Egipte, explora el simbolisme i l’ideari de la monarquia egípcia, desvetllant les històries que s’amaguen rere les 164 peces incloses a la mostra com a representació d’aquesta antiga civilització. Hi destaquen els treballs d’orfebreria, i també les estàtues monumentals i els preciosos relleus de temples que acosten els visitants a la vida real i de poder de l’antic Egipte.

Faraó. Rei d’Egipte es podrá visitar del 17 d’octubre de 2018 al 20 de gener de 2019 a CaixaForum Madrid (Passeig del Prado, 36).


Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades