Tornar Tornar

Dalí atòmic. CaixaForum Sevilla

Sevilla, 23 Octubre 2018

«L’explosió atòmica del 6 d’agost de 1945 em va fer estremir sísmicament. Des d’aquell moment, l’àtom va ser el meu tema preferit. Molts dels paisatges pintats en aquest període expressen la por que vaig experimentar amb la notícia d’aquella explosió.»
-Salvador Dalí, Confessions inconfessables, 1973

Leda atòmica és una de les obres realitzades pel pintor sota aquest nou signe. En aquella època, Dalí vivia amb Gala als Estats Units d’Amèrica, lloc al qual arriben el 1940 fugint de la Segona Guerra Mundial.

Leda atòmica projecta la preocupació de l’artista pels esdeveniments de la seva època i, al mateix temps, condensa molts dels seus interessos particulars: la ciència, el paisatge, la mitologia i Gala, la seva companya, inspiració i musa.

En el conjunt de la seva trajectòria, aquesta pintura representa la transició entre la seva «època atòmica» i l’anomenada «etapa mística nuclear». El pintor mai no es desprèn de Leda atòmica, i als anys setanta decideix situar-la en un lloc preeminent del seu Teatre-Museu a Figueres. Ara, de forma excepcional, es podrà contemplar a CaixaForum Sevilla gràcies a la col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i la Fundació Gala-Salvador Dalí per fer possible Dalí atòmic, amb l’objectiu de conèixer en profunditat una de les obres mestres de Salvador Dalí.

Dalí atòmic es podrá visitar del 24 d’octubre de 2018 al 3 de febrer de 2019 al CaixaForum Sevilla (Centre Comercial Torre Sevilla, c/ de López Pintado, s/n).

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades