Tornar Tornar

L’Obra Social ”la Caixa” i l’Ajuntament d'Àvila presenten l’exposició Il·lusionisme, màgia o ciència?

Àvila, 28 Novembre 2018

Convertir-se en una aranya, veure com levita un gran engranatgecréixer i fer-se petit com ho va fer l’Alícia al país de les meravelles… Els visitants de l’exposició Il·lusionisme, màgia o ciència? podran experimentar totes aquestes il·lusions, i moltes més, creades pels sentits.

El cervell és una fàbrica d’il·lusions. Però què és una il·lusió? És un producte mental, resultat de fenòmens sensorials i cognitius, una combinació entre el que es percep de la realitat i el que se n’espera. El nostre cervell és el responsable de tot aquest procés.

Crear una il·lusió és preparar tots els ingredients per fer posible la percepció d’una realitat improbable. En aquesta tasca, hi poden intervenir les disciplines més variades, com ara la psicologia, les tècniques de comunicació, les arts escèniques, la física, la química, l’arquitectura, l’enginyeria o la matemàtica.

Il·lusionisme, màgia o ciència?, organitzada per l’Obra Social ”la Caixa”, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Àvila, mostra la base científica de l’il·lusionisme i convida a conèixer com s’aconsegueix la sensació que l’impossible resulti probable als nostres ulls. En la mostra, completament interactiva, no hi falten experiments i trucs. Aquest recorregut màgic es fa a l’envelat instal·lat a la plaça Santa ana fins al 10 de gener de 2019.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades