Tornar Tornar

CaixaForum Madrid s’afegeix als actes commemoratius de la Constitució amb l’exposició Democràcia. 1978-2018

Madrid, 4 Desembre 2018

Ses Majestats els reis d’Espanya Joan Carles i Sofia han presidit aquest matí a CaixaForum Madrid la inauguració de l’exposició Democràcia. 1978-2018

La mostra està organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” en col·laboració amb les Corts Generals en el marc dels actes de commemoració del quarantè aniversari de la Constitució Espanyola. Proposa un recorregut interactiu per aquestes quatre dècades d’història democràtica tot repassant els grans èxits i amb el testimoni d’alguns dels seus protagonistas.

L’exposició parteix de quatre conceptes bàsics que emanen del text constitucional i que permeten abastar la realitat del país durant tots aquests anys: Unió, Igualtat, Terra i Llibertat. A partir d’aquests conceptes, es dona resposta a preguntes com: què s’ha aconseguit des del 1978 fins avui? o què queda per fer?

Democràcia. 1978-2018 està concebuda com una instal·lació immersiva amb una línia de temps que mostra la informació més rellevant d’aquests quaranta anys i projeccions que repassen algunes de les fites visuals de la nostra memòria col·lectiva. Al centre de la mostra, el visitant podrà seure en diferents hemicicles i escoltar l’opinió de representants de la societat civil.

Entre els testimonis hi ha personalitats com un dels ponents de la Constitució, José Pedro Pérez-Llorca; el fundador de l’Organització Nacional de Trasplantaments, Rafael Matesanz; el diplomàtic Javier Solana, o la matemàtica i premi Emakunde d’Igualtat Marta Macho. També han col·laborat amb l’exposició els periodistes Fernando Ónega i Lucía Méndez en qualitat de portaveus.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema