Tornar Tornar

La competició a l'antiga Grècia. CaixaForum Palma

Illes Balears, 13 Desembre 2018

       «Amb relació a cada individu, la primera victòria i la més important és la que hom obté de si mateix.» (Plató)

La història grega és plena d’actes gloriosos d’herois, atletes i guerrers. Des dels relats èpics d’Homer fins als triomfs esportius a Olímpia, passant per les victòries de grans generals, a l’antiga Grècia una intensa rivalitat dominava tots els aspectes de la vida.

La competició va impregnar fins i tot l’univers de les arts, amb certàmens de música, teatre, escultura i pintura. La competició a l’antiga Grècia -la segona mostra sorgida de l’acord signat entre l’Obra Social ”la Caixa” i el British Museum el 2015- examina, per mitjà de més de 170 objectes, aquest esperit competitiu característic de la societat de l’antiga Grècia.

Moltes de les peces que s’hi exposen són obres mestres que han estat restaurades per a l’ocasió i que es presenten per primer cop fora de Londres. És el cas de les escultures i el fragment del fris procedents del mausoleu d’Halicarnàs, una de les set meravelles del món antic, mai fins ara cedides.

La competició a l’antiga Grècia es podrà visitar del 14 de desembre al 18 de juliol al  31 de març de 2109  a CaixaForum Palma (Plaça de Weyler, 3 )


Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades