Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Ni una copa d'alcohol durant l'embaràs

Barcelona, 28 Gener 2019

Els professionals mèdics estableixen que l’única dosi segura de consum d’alcohol en l’embaràs i l’alletament ha de ser zero, ja que l’alcohol pot incidir negativament en el creixement del nadó, afectar el seu neurodesenvolupament i augmentar el risc de malalties en l’edat adulta.

L’estudi, elaborat per BCNatal (Centre de Medicina Maternofetal i Neonatal de Barcelona, de l’Hospital Sant Joan de Déu i l’Hospital Clínic) i impulsat per ”la Caixa”, va contrastar les manifestacions de les embarassades als qüestionaris mèdics amb els resultats de les anàlisis del seu cabell. Això va reflectir un consum d’alcohol en el 42 % dels embarassos.

Els autors del treball han constatat que moltes dones creuen que ingerir petites quantitats d’alcohol -com una copa de vi a la setmana, considerat consum social- no és nociu per al fetus, o no perceben com a alcohòliques begudes que contenen nivells d’alcohol nocius per als nadons.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades