Tornar Tornar

Picasso. El viatge del Guernica. Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas, 7 Febrer 2019

L’Obra Social ”la Caixa”, la Fundación CajaCanarias  i el Museo Reina Sofía, en col·laboració amb l’Ajuntament de Las Palmas de Gran Canaria presenten un innovador espai expositiu sobre la història que envolta l’obra mestra de Picasso.

Un artista extraordinari. Un moment històric crucial. La pintura com a plasmació de sentiments personals i col·lectius i la seva immensa capacitat de transcendir el museu i sortir al carrer. El Guernica (1937) de Pablo Ruiz Picasso (1881-1973) és, sens dubte, una de les obres més emblemàtiques de l’art del segle XX. Picasso va acceptar de pintar un quadre per al Pavelló d’Espanya a l’Exposició Internacional de París del 1937.

El Guernica va ser la seva resposta a l’encàrrec del Govern de la Segona República espanyola, en plena Guerra Civil. Emblemàtic per la seva història i pels seus valors simbòlics que representa -tant artístics com polítics-, que sintetitzen els debats del seu temps, al seu caràcter referencial per a l’art modern s’hi afegeix el fet que, ja en el moment de la seva creació, es va reconèixer el Guernica com a símbol antibel·licista i de lluita per la llibertat, valors pels quals se’l reclama encara als nostres dies.

Amb motiu del 80è aniversari de la creació d’aquesta obra mestra, l’Obra Social ”la Caixa” i el Museo Reina Sofía presenten Picasso. El viatge del Guernica, una exposició en un format itinerant innovador de 200 metres quadrats que aprofundeix en la història del Guernica a partir dels seus viatges i usos al llarg de la seva història.

L’exposició tindrà lloc del 7 de febrer fins al 13 de març de 2019 al Parc de San Telmo de Las Palmas de Gran Canaria.

Més informació a la nota de premsa en PDF


Notícies relacionades