Tornar Tornar

Toulouse-Lautrec i l’esperit de Montmartre. CaixaForum Madrid

Madrid, 19 Febrer 2019

El 1880, el barri de Montmartre era un lloc marginal, empobrit i apartat de París. Però en un període relativament breu es va transformar en el centre literari i artístic de París. L’Obra Social ”la Caixa” presenta Toulouse-Lautrec i l’esperit de Montmartre, una exposició sense precedents al nostre país per conèixer els principals aspectes de l’art francès radical de finals del segle XIX. L’«esperit» al qual remet el títol de la mostra va ser un estat d’ànim, una mentalitat avantguardista que van practicar nombrosos artistes. Destaca entre tots ells Henri de Toulouse-Lautrec, que va tenir un paper clau en l’escena amb grans èxits estètics.

A partir de 339 obres procedents de col·leccions d’arreu del món, l’exposició il·lustra la riquesa del fecund intercanvi que es va produir entre una vintena d’artistes de mentalitat similar al llarg de la breu vida de Lautrec i fins després de la seva mort.

També mostra l’importantíssim paper que van tenir en la trajectòria de Toulouse-Lautrec i dels seus coetanis les produccions artístiques efímeres -gravats, cartells, il·lustracions de llibres i premsa o dissenys de partitures-, que van oferir als artistes un mitjà per ampliar el seu públic i guanyar-se la vida fora del restrictiu sistema acadèmic.

Toulouse-Lautrec i l’esperit de Montmartre es podrà visitar del 20 de febrer al 19 de maig de 2019 a CaixaForum Madrid (Passeig del Prado, 36).

La inauguració ha comptat amb la presència de la directora general adjunta de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Elisa Durán.

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

La reproducció de les imatges proporcionades està autoritzada exclusivament per a la promoció en els mitjans de comunicació de l’exposició TOULOUSE-LAUTREC Y EL ESPÍRITU DE MONTMARTRE als centres CaixaForum Espanya i durant el període de temps en què tingui lloc l’exposició.
Les imatges no es poden fer servir per usos aliens a la comunicació de l’exposició ni es poden emmagatzemar en arxius fotogràfics.
Les imatges no es poden retocar, editar, reenquadrar, tallar ni alterar de qualsevol manera.
És obligatori fer constar el peu de foto i el copyright de la imatge.
No es podran fer servir més de 7 imatges en l’article.

En els mitjans digitals, les imatges publicades han d’estar en una resolució inferior a 100 píxels por polsada (PPP).
Per a usos a pàgina sencera o qualsevol altre ús de les imatges, si us plau, contacteu amb [email protected]

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema