Tornar Tornar

Un consorci coordinat per IrsiCaixa aconsegueix el segon cas al món de remissió del VIH sense antiretrovirals

Barcelona, 5 Març 2019

La revista Nature publica el cas d’un pacient que es va sotmetre a un trasplantament de cèl·lules mare a causa d’un limfoma i porta 18 mesos en remissió del VIH a pesar de no prendre la medicació contra el virus.

Fins avui, l’únic cas de curació del VIH és el del Pacient de Berlín, l’any 2009. Des de llavors, tots els intents per replicar aquest cas havien resultat en la reaparició del virus.

L’estudi, en el qual ha participat IrsiCaixa, ha estat liderat pel University College de Londres. S’ha realitzat en el marc del consorci IciStem, liderat per l’investigador d’IrsiCaixa Javier Martínez-Picado i Annemarie Wensing, del University Medical Center d’Utrecht (Holanda).

Més informació a la nota de premsa en PDF.

Notícies relacionades