Tornar Tornar

”la Caixa” i la Fundación Cajasol, en col·laboració amb l’Ajuntament de Huelva presenten l’exposició L’Àrtic es trenca

Huelva, 2 Abril 2019

Que l’Àrtic es trenca no és cap novetat i ho certifiquen les xifres. El setembre del 2012 es va superar el mínim històric de gel en la banquisa polar. La superfície glaçada es va reduir el 18 % amb relació al mínim anterior, pèrdua que equival gairebé al doble de la superfície d’Espanya. En els últims vint-i-cinc anys s’han perdut tres quartes parts de la capa de gel marí de l’oceà Àrtic. El gruix mitjà d’aquest gel marí s’ha reduït un 50 % amb relació a dècades enrere. En aquesta situació, d’aquí a trenta anys l’oceà Àrtic es podria quedar sense gel durant l’estiu.

L’objectiu de l’exposició de ”la Caixa” i la Fundación Cajasol, L’Àrtic es trenca, és mostrar la singularitat dels ecosistemes del pol nord, explicant l’important paper que tenen en el clima global, així com les seves característiques físiques i la seva biodiversitat. I tot això, a través d’un centenar de fotografies molt impactants d’Andoni Canela, un dels fotògrafs de natura més prestigiosos.

L’exposició L’Àrtic es trenca podrà visitar-se a la Plaça 12 de octubre,  del 2 d’abril al 9 de maig de 2019.

Notícies relacionades