Tornar Tornar

Blau, el color del Modernisme. CaixaForum Sevilla

Sevilla, 2 Maig 2019

«El color del somni, el color de l’art, un color hel·lènic i homèric, color oceànic i del firmament». Amb aquestes paraules, Rubén Darío plasmava ja el 1888 la importància del blau en l’incipient moviment modernista.

L’exposició Blau, el color del Modernisme recorre tota la paleta de blaus -des del blau d’ultramar (el lapislàtzuli), passant per l’anyil indi o el blau de cobalt, fins a l’aparició dels pigments sintètics, el blau d’ultramar francès, el blau de Prússia o el ceruli- i els significats poètics als quals el Modernisme els va associar.

Organitzada per ”la Caixa”, en col·laboració amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya i els Musées d’Art et d’Histoire de Ginebra, la mostra es presenta per primera vegada a CaixaForum Sevilla. Aquest viatge pel blau té com a protagonistes Gustave Courbet, Pablo Picasso, Ferdinand Hodler, Santiago Rusiñol, Joaquim Mir, Emil Nolde, Maurice de Vlaminck, Joaquín Torres-García o Isidre Nonell, entre d’altres.

Blau, el color del Modernisme es podrà visitar del 3 de maig al 25 d’agost de 2019 a CaixaForum Sevilla (Centre Comercial Torre Sevilla, c. López Pintado, s/n).

Notícies relacionades